Bibelen: Noas ark & Syndfloden?

Jeg kommer aldrig til at kunne modbevise/bevise den kristne guds, eller nogen anden omnipotent magts, eksistens. Derimod kan jeg gribe fat i enkelte religioners ekstraordinære påstande. Og det vil jeg gøre. For ved ekstraordinære påstande, kræves vel ekstraordinære beviser?

Der er rigeligt af absurde påstande i bibelen. En af de vildeste må siges at være historien om syndfloden, der efter sigende skulle være foregået for ~4-6000 år siden. Gud bliver sur på jordens mennesker fordi de synder så meget. Han beslutter sig for at udrydde alt liv han har skabt, både mennesker og dyr. Han fortryder ligefrem at han skabte dem i første omgang. MEN så får Gud øje på den gode, 600 år gamle, Noa. Han beslutter sig for at lade Noa og hans familie overleve udryddelsen, ved at lade dem bygge en ark af træ. Og nå ja, så skal der også lige 2 styk af hvert dyr med. Gud lader det regne i 40 dage, indhylder hele jorden i vand, og lader dem flyde rundt der i et lille års tid, indtil vandet pludseligt begynder at forsvinde. Tilbage har vi altså 8 mennesker og en hel masse dyr.

Jeg kopierer ikke hele fortællingen ind, men hvis du vil læse den kan du gøre det her. (Gamle Testamente, 1. Mosebog, kapitel 6-9). Herunder vil jeg opremse nogle simple spørgsmål til historiens vilde påstande:

Hele kloden er indhyldet i vand i ca. et år. Alle mennesker, dyr og planter drukner. – Spørgsmål:

  • Hvor kommer alt vandet fra, og hvor forsvandt det hen igen?
  • Medmindre Gud har ladet det regne med saltvand, er næsten alle af havets dyr også uddøde, da de afhænger af netop saltvand. Hvordan forklares den rige marinbiologi?
  • Alt planteliv på jorden dør. Hvordan trækker man vejret i eftertiden?

Noa (600 år) og hans 3 sønner (hver 100 år +), fik til opgave at bygge den største træ-båd i historien, nogensinde. Båden skulle være ca. 189 m. lang, 19 m. høj og 32 m. bred. – Spørgsmål:

  • Lad os være konservative og sige at der kun eksisterer 1 mio. forskellige dyrearter på jorden. Det giver en umuligt stor båd. En eller anden form for sort hul, måske? Lad os så sige at Noa kun tager 2 af hver slags dyr med. Vi har stadig at gøre med 14000 dyr, for ikke at snakke om alle insekterne. Hvordan bliver disse 14000 dyr til alle de arter vi kender i dag?? En form for superevolution i løbet af de sidste 4000 år?
  • Dyrene skal vel spise? Hvor er der plads til maden? Har man ekstra dyr med til kødæderne? Og hvad med de mange tons afførring der hver dag ville blive produceret?
  • Bill Nye forklarer hvordan båden i sig selv er en umulighed

Efter landgang – ét punkt hvorfra alle mennesker og dyr udgår:

  • Hvad skal planteæderne spise? Alt planteliv på jorden er jo dødt. Og de vil vel så alligevel blive spist af kødæderne, og så dør de vel også?
  • 8 mennesker til at befolke hele jorden?! Incest i flere generationer.
  • Hvordan forklares den geografiske fordeling af dyrearter?

Jeg er helt for et åbent sind. Men forsøg ikke at åbne dit sind så meget at din hjerne falder ud.

Lidt ekstra læsning, hvis du er interesseret.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s